Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

2023.11.26. 09:12

Az Osztrák Nagykövetség a Pannon Egyetemen

Az Osztrák Köztársaság nemzeti ünnepére emlékezve fogadást rendezett az Osztrák Nagykövetség a Pannon Egyetemen november 23-án. Az esemény keretében megtekintették az egyetemen korábban megnyílt Klima und Ich (Klíma és én) című kiállítást, amelyhez az Osztrák Kulturális Fórum biztosította az anyagot, maga a kiállítás pedig a fogadás helyszínét.

Zaol.hu

Ausztria a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program révén folyamatosan jelen van Veszprémben - hangzott el a rendezvényen

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A tiszteletbeli konzul elmondta, Ausztria a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program révén folyamatosan jelen van Veszprémben, ezért kapcsolták össze a fogadást egy jelenleg zajló osztrák jelenléttel. Kiemelte a Pannon Egyetem nyújtotta színvonalat, mely egykor megalapozta Veszprém szellemi életét.

Christian Autengruber, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója a kiállítást az Osztrák Kulturális Fórum és Veszprém, mint Európa Kulturális Fővárosa együttműködése egyik olyan példájának nevezte, ami jól illeszkedik az egyetem klímaproblémákkal kapcsolatos célkitűzésébe. Szólt a közösen megvalósult programokról, és beszélt a még előttünk álló idei kulturális eseményekről. Például a felső-ausztriai Bad Isch város és térsége is érkezik majd, ők jövőre Európa egyik kulturális fővárosa lesznek, fontosak tehát a hálózat- és kapcsolatépítések, mondta el.

A teljes cikket elolvashatja a veol.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában