A névadó előtt tisztelegtek születésének 146. évfordulóján

2023.11.22. 17:15

Az Ady-iskola Ady Endrére emlékezett

Ady Endre születésének 146. évfordulóján az iskola udvarán álló, őt ábrázoló szobor előtt emlékeztek a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium AMI tanulói és tanárai a névadó költőre.

Arany Horváth Zsuzsa

Az emlékműsor fellépői előtt Czigány László igazgató beszél Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

 A Dömötörfi Nóra tanár által összeállított ünnepi műsorban előadták szavalatukat azok a diákok, akik az iskolai és városi Ady-szavalóversenyen is előkelő helyezést értek el. Felhangzott a Hortobágy poétája című vers néhány részlete, Az élet, az El a faluból, és az Ifjúság babonás hitével  című Ady-költemény is szerepelt a műsorban, valamint Arany János és Karinthy Frigyes egy-egy alkotása. Az Ady-iskola ünneplő közösségét Czigány László igazgató köszöntötte, aki a költő életművét méltató beszédében Ady Endre gondolatait összegezve kiemelte, a magyar történelem ismerete útravalóul szolgál a következő századokra, hitet, megtartó erőt kölcsönözve és tanulságokat hordozva. A magyar nép adta a világnak Adyt, Hunyadi Mátyást, Aranyt, Kodály Zoltán, Munkácsy Mihályt, ám, Adyval szólva, " ha az élet Magyarországon dob ki valakit, annak százszorta kell akarni". Az emlékező ünnepség végén a diákok virágokat helyeztek el az iskola művésztanára, a Munkácsy-díjas Farkas Ferenc alkotta szobor talapzatánál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában