Mászókatorony került az ovi udvarára

2023.11.06. 13:00

A zalaegerszegi Kosztolányi téri óvoda a Zrinszki Alapítvány jóvoltából gazdagodott új udvari játékkal

Hétfőn délelőtt vehették birtokba a Kosztolányi téri óvodába járó gyerekek az új, ügyességet fejlesztő udvari játékot, amely a Zrinszki Alapítvány jóvoltában gyarapítja a nevelési intézmény eszközeit.

Arany Horváth Zsuzsa

A Tappancs csoport birtokba vette a mászótornyot, mellettük Böjte Sándor Zsolt és Zrinszki Mónika

Fotó: Pezzetta Umberto

A városrész önkormányzati képviselője, Böjte Sándor Zsolt a sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson emlékeztetett, a város elsőrendű szempontjai között szerepel a jövő nemzedék nevelését biztosító intézmények magas minőségű működése, ezért is örül az önkormányzat, amikor a fejlesztésekhez az itt működő vállalkozások és a civil szervezetek is csatlakoznak, hiszen minden pluszforrás gazdagítja a lehetőségeket. A képviselő felidézte, az elmúlt hetekben fejeződött be a napelemes fejlesztéssorozat a város óvodáiban, ami az energiaigény biztonságos kielégítését szolgálja.

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszegen a Zrinszki Alapítvány az elmúlt években számos eszközzel gyarapította az intézményeket. A Kosztolányi téri óvoda udvarán elhelyezett hatfunkciós mászótorony több mint 2 millió forintba került, melynek kivitelezéséhez ezúttal a Horváth István vezette Alutech World Kft. is csatlakozott. Erről Zrinszki Mónika,  a vállalkozói közösséget és több önkéntest is tömörítő alapítvány kuratóriumi elnöke szólt, hozzátéve, szervezésükben idén is megnyitja kapuit a hagyományos Mikulás-udvar.

 

A mászótorony készítése az engedélyezési eljárással együtt fél évet vett igénybe, hiszen 2003 óta rendelettel szabályozott módon lehet játszótéri játékokat telepíteni hazánkban. A szóban forgó torony köré például a magassága miatt több méret szélességben a legvastagabb guminégyszögek kerültek, hogy védjék gyerekeket. Mint a képviselőtől megtudtuk, az intézményi játékokat rendszeresen vizsgálják az építésügyi minőségellenőrök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában