Huszonhárom csapat versengett

2023.11.21. 17:15

A való életből vett szituációkat oldottak meg a középiskolások Zalaszabarban

A településen lévő kalandpark adott otthont a kedden megrendezett PENturismo vetélkedőnek, amit immár ötödik alkalommal hirdetett meg a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ a középiskolások számára.

Pásztor András

Kedden a zalaszabari kalandparkban rendezték meg az V. PENturismo versenyt középiskolások részvételével

Fotó: Szakony Attila

Mint arról Mezőfi Nóra szervező beszámolt: a turizmussal és vendéglátással kapcsolatos verseny legfőbb célja a pályaorientáció, hogy a diákok érdeklődését felkeltse a szakma iránt.

Az idei évben rekordszámú, 23 csapat nevezett, főleg a Dunántúlról érkeztek fiatalok. A szervezők előzetesen két feladattal bízták meg a csapatokat, kutatást kellett végezni a legnépszerűbb kalandparki jegytípúsok tekintetében, illetve összehasonlítást kellett végezni – megadott szempontok alapján –  a zalaszabari és egy másik kalandpark szolgáltatási között.
A helyszínen további feladatok vártak a csapatokra, a szervezők úgynevezett kritikus helyzetek elé állították a fiatalokat és arra voltak kíváncsiak, miként kezelik például a renitens vendégeket.

Az utolsó feladatban egy sajtóközleményt kellett írni az idei versenyről, amit szintén jó szinvonalon oldottak meg a fiatalok.
A versenyt végül a Siófoki SzC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola, Bicsák csajok nevezetű csapata nyerte, megelőzve a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum MegaMinds nevű csapatát. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Nagykanizsai SzC Thúry György Technikum Kalandorok nevű csapata állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában