Zalai Prima közönségdíj

2023.10.05. 12:00

Zalai Prima Díj 2023 - Bemutatjuk Janzsó Antalt

Magyar oktatás és köznevelés: Janzsó Antal.

Zaol.hu

Janzsó Antal: Garaboncon születtem 1942-ben. A pedagógus hivatással korán elköteleződtem. Az egyetem elvégzése után a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem Nagykanizsai Főiskolai Karán igazgatói hivatalt vezettem 10 évig. 1977-ben - 35 évesen – azt a feladatot kaptam, hogy a Cserháti Sándor Mezőgazdasági Szakközépiskolából fejlesszek egy 16-20 osztályos műszaki szakközépiskolát. Menedzser szemlélettel vezettem az intézményt 27 éven át. Orzságosan ismert és elismert technikum lettünk. Korszerű szakmákat – számítástechnika-gyártástechnológia (osztrák prográm alapján is), elektronika, mechatronika, robotika – 21. századi feltételek mellett oktattunk. A világbanki program kapcsán bekapcsolódhattunk az európai szakképzés vérkeringésébe

Tanítványainkat szívesen alkalmazták az üzemek, de az egyetemeken is megállták a helyüket. A kollégákkal, a szülőkkel, a gazdálkodó szervezetek vezetőivel végzett közös és eredményes munkánk kiemelkedő elismerése volt, hogy 1994 szeptemberében Göncz Árpád köztársasági elnök avatta fel az új mechatronikai laborokat, és tanévnyitó beszédében nagy elismeréssel szólt a „Cseriben” folyó nevelő, oktató munkáról. Tehetséges kollégáim közül többen vezető beosztásba kerültek Nagykanizsán és különböző egyetemeken.

Bíztunk magunkban és tanítványainkban, szerettük a „Cserit”. Volt pozitív jövőképünk. Az általam vezetett intémény hazai és nemzetközi elismertségével Nagykanizsa MJV. rangját is emeltük.

2004-es nyugdíjba vonulásomat követően magániskolát vezettem, majd a nagykanizsai TISzK (Térségi Integrált Szakképző Központ) menedzser munkatársa lettem. Jelenleg a GTTSz (Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége) főtitkár helyettese vagyok.

Kitüntetéseim:

  • több miniszteri dicséret - „Kiváló Munkáért”
  • Magyar Szakképzési Társaság – Szakképzésért Díj 1995.
  • Nagykanizsa Oktatásáért 2005.
  • Magyar Köztársaság Érdemkereszt Ezüst Fokozat 2006.

Köszönet mindenkinek, aki munkámban támogatott! A díjat családomnak ajánlom, akik mindig, mindenben mellettem álltak.

Szavazzon >>

Janzsó Antal

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában