A város is köszönetet mondott a szépkorúaknak

2023.10.26. 18:00

Véget ért az Idősek hónapja rendezvénysorozat Zalaegerszegen

Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes műsorával és kitüntetések átadásával zárták az Idősek hónapja rendezvénysorozatot Zalaegerszegen csütörtökön délután a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A megjelenteket Balaicz Zoltán polgármester, a Városi Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte.

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi kitüntetettek az Idősek hónapja zárórendezvényén. Első sorban: Józsi György, Baráth Anna, Halász Vincéné, Vigh Lajosné, Mrakovics Miklósné és Németh István. Hátul: Hutnik Eszter idősügyi szakreferens, Balaicz Zoltán polgármester, a Városi Idősügyi Tanács elnöke, dr. Kocsis Gyula, az "Életet az Éveknek" Szövetség megyei elnöke és Gecse Péter alpolgármester, a Városi Idősügyi Tanács alelnöke

Fotó: Pezzetta Umberto

„Az öregedés csak akkor kezdődik, ha lemondunk az álmainkról”. Paulo Coelho brazil író szavait idézve kezdte beszédét a városvezető, aki felidézte, hogy Zalaegerszeg 1992 óta ünnepli az időseket. Eleinte csupán a világnapon tisztelegtek, majd néhány évtized múlva az újonnan alakult Városi Idősügyi Tanács az „Életet az Éveknek” megyei szövetséggel együtt egyhetes programsorozatot szervezett, amit végül egy-másfél hónaposra bővítettek. Azóta sorra jelentkeznek a csapatok és klubok a főző- és sportversenyekre, túrákra, előadásokra, várostörténeti vetélkedőkre. Ezeknek köszönhetően Zalaegerszeg először megyei, majd országos Idősbarát önkormányzat elismerésben részesült, folytatta Balaicz Zoltán, aki maga is Idősbarát polgármester kitüntetés kapott korábban.

- Soha nem szabad elfelejtenünk nekünk fiataloknak, hogy mit kaptunk az idősektől. Mindig megvan a helye és ideje annak, hogy hálát és köszönetet mondjunk szüleink és nagyszüleink nemzedékének. Éreztessük, hogy mennyire fontosak számunkra – mondta a polgármester.

A rendezvényen Balaicz Zoltánné Pitti Katalin érdemes és kiváló művésszel beszélgetett, aki Hegedűs Valér zongora- és orgonaművész közreműködésével adott elő operarészleteket.

A program végén a hónap során rendezett versenyek győzteseinek nyújtottak át díjakat. Az önkormányzat és az idősügyi tanács elismerésében idén hat személy részesült: Halász Vincéné, Mrakovics Miklósné, Vigh Lajosné, Baráth Anna, Józsi György és Németh István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában