Helyi közélet

2023.10.21. 12:00

Új módszereket is tanulnak a leendő gyógytornászok Lentiben

Elindult a gyógytornász gyakorlat a Lentiben Balance Medical Centerben, pénteken érkeztek az első gyógytornász gyakornokok gyógyászatra.

Korosa Titanilla

A gyógytornászok a hiperbár oxigénterápiás keszonkamra gyógyító hatását is megismerik, balra Kiss-Horváth Kinga gyógytornász, jobbra hátul dr. Szolnoki Nikolett és Papp Judit

Fotó: Korosa Titanilla

-Az idén májusban a PTE Zalaegerszegi Képzési Központja és a Balance Medical Center között aláírt szakmai együttműködési megállapodásnak köszönhetően indult el az egészségcentrumban a gyógytornász gyakornokok gyakorlati képzése - emlékeztetett dr. Szolnoki Nikolett orvosigazgató. - A megállapodás a gyógytornász, valamint a rekreáció és életmód szakos hallgatók szakmai oktatására és gyakorlati helyszíni képzésére terjed ki. A hallgatók az elektro- balneo- hidroterápia tantárgy mozgásszervi betegvizsgálatát, gyógymasszázst, valamint klinikai specifikus gyógytorna ismeret gyakorlati tanulmányait folytatják a centrumban.

A képzés keretében, a klasszikus gyógytornász ismeretek mellett olyan új módszerek is bemutatásra kerülnek, mint a hiperbár oxigénterápia, melyet a Balance Medical Center egyedülálló módon integrál mozgásszervi rehabilitációs klinikai munkájába.

-A gyakorlaton résztvevők egyedülállóan Magyarországon csak nálunk szerezhetnek tapasztalatot a fizioterápia módszereivel ötvözhető hiperbár oxigénterápia nyújtotta lehetőségekről – tette hozzá dr. Szolnoki Nikolett. - A hallgatókat folyamatosan fogadjuk az egészségcentrumban, ahol a korszerű környezetben történő gyakorlati képzés mellett a hallgatóknak alkalmuk van kutatáshoz, tudományos diákköri munkához is csatlakozni.

Papp Judit a Balance Medical Center fizioterápiás szaktanácsadója pedig arról beszélt, hogy a negyedéves gyógytornász hallgatók négy héten át érkeznek Lentibe és kis létszámú csoportokban vesznek részt a helyi képzésben összesen 40-en, de a következő évfolyamokon már 80-100 fő a hallgatók száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában