Idén is gyűjtöttek állatvédő szervezeteknek

2023.10.29. 19:00

Sikeres volt az adománynap a hévízi termelői piacon

Az állatok világnapja alkalmából idén is megrendezte adománygyűjtő napját a fürdőváros termelői piaca. Az anyagi támogatás mellett eledelt, illetve például takarókat, plédeket, kutyaházakat vártak a szervezők.

Péter B. Árpád

Ezúttal is a Civil Állatvédők Zalai Egyesületét, illetve a Bársonytalp Zala munkáját lehetett segíteni az adományokkal

Forrás: Hévízi piac

Ezúttal is a Civil Állatvédők Zalai Egyesületét, illetve a Bársonytalp Zala munkáját lehetett segíteni, és mint Benkő Lajos piacgazda elmondta: a Semec Farm jótékonysági kolbászsütéssel állt a gyűjtés mellé, „s rajtuk kívül is akadt a piacosok között két különösen nagylelkű adakozó”.

– Idén az iskoláknak versenyt is hirdettünk, amelyet a Bibó gimnázium a 11/a, illetve az Illyés 3/b osztálya nyert. Jutalmuk 50-50 kilogramm alma volt – értékelte a sikeres napot Benkő Lajos. – Szívet melengető, hogy az egyesületek segítenek gazdát találni a nemrég elhunyt, közismert hévízi londíner állatainak is.

A piac vezetője arról is beszélt, a jövőben szeretnének állatvédelmi hetet szervezni, amelyen e civil szervezetek tagjai, aktivistái az iskolákban tartanak majd beszélgetéseket, programokat a felelős állattartás jegyében.

– Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a fiatalabb korosztályok fogékonyabbak az állatvédelemre, ezt bizonyítják az eredményes iskolai gyűjtések is – tette hozzá Benkő Lajos, aki szerint minél fiatalabb valaki, annál érzékenyebb e téma iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában