Lovasok, lövészek, főzőcsapatok, vendégek

2023.10.15. 12:00

Polgárőr családi nap Nagykutason

Szombaton harmadszor várták közös családi napra a nagykutasi polgárőrök a településen élőket, melynek része volt a nyolc csapatot felvonultató főzőverseny is.

Arany Horváth Zsuzsa

Munkában a Csipet csapat.

Fotó: Pezzetta Umberto

A házigazda szerepét a községi önkormányzat vállalta, Smodics István, a Nagykutasi Polgárőr Egyesület vezetője lapunknak elmondta, a 30 főt számláló szervezet mellett a közszolgálati feladatellátást teljesítő középiskolások is részt vesznek a rendezvények biztosításában, a közbiztonság fenntartásában. Utóbbit a külterületeken lovas járőrök is segítik. Az egyesület munkájához szükséges gépkocsit nemrégiben sikerült kicserélniük a Zala Vármegyei Rendőr-Főkapitányság segítségével. A felszereléseik, eszközeik bővítéséhez többek között a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott pályázatok révén szereznek forrásokat.

A családi napra ezúttal vendégeket is hívtak a frissen alakult andrásfai szervezetet megszólítva, tagjaikkal a tapasztalatcserére is mód nyílt. A szombati rendezvényen a gyerekekről sem feledkeztek meg, számos játéklehetőség várta őket, sőt a lovaglás tanulására is lehetőséget kaptak. Ezen kívül volt légpuska lövészet és ügyességi csapatversenyeken bizonyítottak a résztvevők, valamint a KRESZ-ismeretek bővítését is meg lehetett ejteni.
A nap esti szalonnasütéssel ért véget, az egyesület várja az új tagok jelentkezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában