Nyugdíjas búcsúztató és ünnep

2023.10.18. 14:57

Négy évtized ugyanazon a munkahelyen

Nyugdíjas búcsúztatóval kötötte össze a helyi szépkorúak ünnepnapját az elmúlt hét végén Kilimán község önkormányzata. A település képviselőtestülete Varga Éva védőnőnek köszönte meg négy évtizedes áldozatos munkáját.

Gyuricza Ferenc

Varga Évát köszöntötték a kilimáni képviselőtestület tagjai. Balról Horváth Zoltán, Bársony Károly és ifj. Horváth László, jobb oldalon Pusztai Szabolcs Fotó: Gyuricza Ferenc

Pusztai Szabolcs polgármester úgy fogalmazott: olyan személy fejezi be az aktív munkáját, aki majd’ minden kilimáni család számára segítő kezet nyújtott, amikor új jövevény érkezett hozzájuk, és aki kedvességével és szakértelmével biztosa támasza volt az édesanyáknak az újszülöttek gondozásában, fejlődésük elősegítésében. Varga Éva 1983-ban állt munkába a dél-zalai településen, s egészen 2023-ig itt is dolgozott, ugyanabban a munkakörben.  

A rendezvényen Pusztai Szabolcs a jelenlévő szépkorúakat is köszöntötte. Mint mondotta, a község önkormányzatának az a célja a nyugdíjas nap megtartásával, hogy felhívják a figyelmet az idős korúak tiszteletére, hiszen áldozatvállalásukkal és verejtékes munkájukkal őt voltak azok, akik megalapozták a fiatalabb generációk boldogulásának feltételeit.  

- A ma munkája akkor tekinthető értékesnek, ha az idő múlásával a saját utódainknak mi is egy jobb, értékesebb világot hagyunk örökül – folytatta a polgármester. – Ez a nap kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk az idősesebbek irányába tanúsított, néha-néha bizony elmaradó gondoskodásunkat. Felgyorsult világunkban a sok mindennapi teendő mellett sokszor pont azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá. Hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk arról, hogy törődéssel tartozunk az idősek felé. Pedig a figyelem kijárna nekik minden nap, és nem is csak családi körben. Köszönettel tartozunk azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk.  

A köszöntőket követően a nagykanizsai Eraklin Táncklub Egyesület tagjai tartottak bemutatót, majd Öreg fiú 20 éves már sosem lesz címmel Tormási Attila zenés műsorát tekinthették meg a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában