A légpuska-lövészettől a célba dobásig

2023.10.18. 20:00

Minden eddiginél több csapat a haditornán

Légpuska-lövészetben, íjászatban, célba dobásban, dárdavetésben és gránáthajításban mérték össze erejüket és ügyességüket a haditornára jelentkező idősek a zalaegerszegi ebergényi lőtéren. Az esemény az idősek hónapja rendezvénysorozat keretében valósult meg a Honvédklub, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetség zalai szervezete rendezésében, valamint a város önkormányzata és idősügyi tanácsa közreműködésével.

Antal Lívia

Gránáthajítás: Salamon Károlyné a Botfai Őszirózsa Nyugdíjasklubtól

Fotó: Pezzetta Umberto

Zsúfolásig megtelt vállalkozó kedvű idősekkel az ebergényi lőtér a haditorna eligazítására, amelyen elsőként Németh István, a Zalaegerszegi Honvédklub elnöke szólt a megjelentekhez. Kiemelte, hogy idén ismét csúcsról beszélhetnek, mert tavaly 14, de idén már 15 csapat között dőlnek el a versenyszámok.

Öröm számára, hogy a haditorna iránt is nagy az érdeklődés, ahogy az idősek hónapja rendezvénysorozat többi programját is rendkívül pozitív hozzáállás kísérte, mondta Balaicz Zoltán polgármester. Mint fogalmazott, a jövő héten záruló programmal egy igencsak eseménydús másfél hónaptól köszönhetnek el.

A Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület igyekezett minden programon részt venni. Többek között ott voltak a nyugdíjas alkotók tárlatán, a városfelfedező vetélkedőn, és most a haditornára is két csapatot állítottak ki, mondta el érdeklődésünkre Vidovicsné Bene Erzsébet, az egyesület elnökhelyettese, aki az „Életet az Éveknek” Országos Szövetség zalai szervezetének elnökhelyetteseként köszöntötte a jelenlévőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában