Jótékonysági szezonzáró találkozó

2023.10.29. 11:30

Megsérült társuknak segítettek az autósok Nagykanizsán

Közel 3,8 millió forintot gyűjtöttek össze a munkahelyi balesetben súlyosan sérült autóstársuknak a látogatók szombaton a kiskanizsai repülőtéren megszervezett Szezonzáró jótékonysági autóstalálkozón.

Benedek Bálint

Az autóslimbó egyik indulója, a kabrió elfért a léc alatt

Fotó: Szakony Attila

A szervező, Jakabfi Dávid cukrász, évekkel ezelőtt felhagyott a találkozók szervezésével, hiszen sok autóstársával együtt az életük új, más fordulatot vett. Elmondta: egyik korábbi szervezőtársa nemrégiben súlyos munkahelyi balesetet szenvedett. Hamar kiderült: maradandó sérüléseket szenvedett, elveszítette egyik szeme világát, és egyik lábát is amputálni kellett. Ekkor sokakkal összefogva eldöntötték, hogy a felépülését segítve újra szerveznek autós összejövetelt, melynek teljes bevételét a családjának adják.

- A bajban egyszerre mozdult meg a teljes autós társadalom, de rengeteg egyéb felajánlás is érkezett - mesélte Dávid. - A nap folyamán több mint 500 autós fordult meg az eseményen, sok kiállító érkezett, a street food udvar megtelt. Somogybabodról és Tapolcáról is jöttek csapatok, hogy segítsenek. Szerencsére a megsérült barátunk már jobban van és nagyon örül annak, hogy ennyien mellé álltak.

Az autósokat és a látogatókat hangnyomás versennyel, és látványos hengerfej-hajítással várták. De nagy népszerűségnek örvendett a felni kitartó, vagy éppen az autóslimbó verseny is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában