Egy tízéves keverékkutya volt a legszebb

2023.10.10. 16:15

Hobbi kutyaszépségversenyt rendeztek Lendván

Első alkalommal szervezett hobbi kutyaszépségversenyt Lendván az 1981-ben alapított, s mintegy negyven taggal működő helyi Kinológiai Egyesület. A versenyre bárki benevezhette saját kedvencét, ezúttal még a törzskönyv megléte sem volt feltétel.

Gyuricza Ferenc

Lendva legszebb kutyája, Honey a gazdájával és a zsűritagokkal

Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvény megszervezésével ugyanis a felelős kutyatartás népszerűsítése volt az egyesület célja. A civil szervezet 1984 óta folyamatosan rendez nemzetközi kutyaversenyeket, ám annak olyan szigorú feltételrendszere van, aminek a hobbi állattartók általában nem felelnek meg, ezért döntöttek úgy, hogy számukra külön versenyzési lehetőséget biztosítanak, amit a jövőben rendszeressé is kívánnak tenni.  

Az első lendvai hobbi kutyaszépségversenyre 16 felnőtt és egy kölyökkutyát neveztek be gazdáik. A bemutatott ebeket Jelka Simcic nemzetközi versenybíró, a szervező egyesület alelnöke vezetésével egy gyerekekből álló zsűri értékelte. A Lendva legszebb kutyája címet egy 10 éves keverék eb, Köves Polana kedvence, Honey nyerte el, de az egyetlen kölyökkutya, Doni gazdája, Bíró Károly is átvehetett egy kupát.  

A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényhez több kísérőprogram társult. Volt rendőrkutya-bemutató, állatorvosi és kutyaápolási tanácsadás, valamint a jelenlévők megismerhették az egyetlen szlovéniai őshonos kutyafajtát, a karszti vagy isztriai pásztorkutyát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában