KSH: Kevesebbet vásároltunk augusztusban

2023.10.08. 18:00

Gyógyszerből több fogyott, élelmiszerből és üzemanyagból kevesebb

A kiskereskedelmi forgalom 7,1%-kal csökkent idén augusztusban az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 0,5%-kal mérséklődött az előző hónaphoz képest, közölte a KSH.

Szabó Judit

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 4,0 százalékos a csökkenés

Forrás: pexels.com

Idén augusztusban az előző év augusztusához képest az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 4,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 5,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 18,1%-kal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.
A KSH a részletekre rátérve közölte: az élelmiszer-kiskereskedelem 75%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,2%-kal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,4%-kal mérséklődött.

A nem élelmiszer-kiskereskedelmen belül az eladások volumene a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 4,8%-kal nőtt. A használtcikk-üzletekben 1,0 százalékkal csökkent, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 6,0, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 7,8, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 11, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 15%-kal kisebb lett.
Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 7,3%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene lényegében nem változott.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 18,1%-kal elmaradt az előző év azonos havitól.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai lényegében nem változtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában