Tíz amerikai hárs díszíti a települést

2023.10.17. 15:00

Fát ültettek Kallósdon a Településfásítási Program keretében

A sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően tíz amerikai hárs csemetét ültettek el a közelmúltban Kallósdon, delegált erdész szakember közreműködésével.

Varga Lívia

Farkas Andrásné, Kallósd polgármestere, dr. Gajár István jegyző, Horváth Péter és Bojtos Gergő (j-b) az egyik amerikai hársnál

Fotó: Sándorné Kovács Nikolett

A fák a község közterületeit díszítik, hozzájárulva a tetszetős települési megjelenéshez és a műemléki védettség alatt álló kerektemplom környezetének szépítéséhez. A támogató szervezet nemcsak a facsemetéket, hanem az azok rögzítéséhez szükséges anyagokat és a fatörzsek megfelelő vadkárvédelmét is biztosította. 

Az Agrárminisztérium által elindított Településfásítási Program kiemelkedő fontosságú eleme az Országfásítási Programnak. Ezzel a kezdeményezéssel a kormány azt a stratégiai célt tűzte ki, hogy 2030-ra a magyarországi erdős területek aránya elérje a 27 százalékot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában