Öt csillag a Diási Játékstrandnak

2023.10.30. 15:59

Elismerték a gyenesdiási minőségi fejlesztéseket

Öt csillagot kapott a gyenesdiási Diási Játékstrand a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testülettől (MTMT) a szabadvízi strandok kategóriában.

Péter B. Árpád

A Diási Játékstrand évek óta halmozza az elismeréseket, minősítéseket (Fotó: önkormányzat)

Gyenesdiás – a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásai révén is – jelentős fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt esztendőkben mindkét strandján, ennek eredménye ez az elismerés is, bocsátotta előre Gál Lajos polgármester.

Emlékeztetett: a település fürdőhelyei évek óta remekelnek a különféle minősítéseken, idén például öt csillagot kaptak a Kék Hullám Zászló-bírálaton, emellett a Diási Játékstrand „Jubileumi díjat”, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól „Zöld Fészek”-elismerést is érdemelt.

Gál Lajos hozzátette, a szezont pozitív mérleggel zárták, hiszen strandjaik bevétele idén 22 százalékkal volt magasabb az előirányzathoz képest, a hétvégi jegyeladás adatai pedig jelentősen emelkedtek a korábbi esztendőkhöz viszonyítva.

Az MTMT által odaítélt öt csillag arról tanúskodik, hogy a Diási Játékstrand kiválóan megközelíthető, vendégbarát a működése, tiszta és rendezett, remek az élmény- és programkínálata, illetve a személyzet felkészültsége is első osztályú. Ez a védjegy garancia arra, hogy a Diási Játékstrandra érkező látogatókat az ötcsillagos kényelmi szolgáltatásokon túl számos extra lehetőség is fogadja.

Az MTMT idén tavasszal kezdte meg a turisztikai attrakciók minősítését, amelynek eredményeként mostanra sok helyszín szerezte meg a „Magyarország kincsei”-védjegy használatának jogát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában