A Hősök ligetében, a hársfák alatt koszorúztak

2023.10.29. 10:30

Az első világháborúban elesett gelsei hősökre emlékeztek a diákok

Gelsén a Princivil Értékteremtő Egyesület szervezésében pénteken, 8. alkalommal emlékünnepséget tartottak a temetőkertben az első világháborús hősök tiszteletére.

Benedek Bálint

A Weöres-iskola diákjai műsort adtak és elhelyezték az emlékezés koszorúit

Forrás: ZH

- Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de a tanulók „hősként” helyt álltak: esőben, szélben elszavalták a verseket, s elhelyezték a saját kezeik által készített koszorúkat a 48 fejfán - mondta Jakabfiné Bársony Judit, az egyesület elnökségi tagja. -  Köszönjük a gelsei Weöres-iskola diákjainak közreműködését, előadásuk méltóképpen állított emléket az első világháborúban hősi halált halt gelsei katonáknak. Beszédet mondott Rácz József polgármestere. Nikli Zsolt plébános vezetésével pedig közösen imádkoztunk a hősökért.

Hozzátette: egyesületük 2016-ban pályázati támogatásból, önkormányzati segítséggel újította fel a Hősök ligetét, ekkor pótolták a hársfákat, új fejfák és tűzzománc névtáblák készültek. Az eredetileg 1939-ben létrehozott emlékhelyen egyetlen névtábla maradt épen, melynek alapján a nagykanizsai Járási Ildikó Ferenczy Noémi-díjas tűzzománc iparművész készítette el az újakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában