Idősek köszöntése

2023.10.10. 11:00

Az elmúlt hétvégén a helyi szépkorúaknak rendeztek ünnepséget Nován

A megjelenteket Németh József polgármester köszöntötte.

Korosa Titanilla

Balról jobbra Németh Ágnes aljegyző, Németh József polgármester, Porkoláb Istvánné, Porkoláb Géder Renáta önkormányzati képviselők és a 95 esztendős Pál Károlyné

Fotó: Simon Balázs

- Meggyőződésem, hogy falunk életében a generációk összekapcsolása fontos feladat közös találkozások, események, rendezvények szervezése által – kezdte a település vezetője. - Az idősek megbecsülését, a velük való törődést szívünkből fakadó közkötelességünknek kell tartanunk továbbra is, és ezt kell tennünk minden minőségünkben: gyerekként, felnőttként, szülőként és polgármesterként is. Mert a szeretet ezt parancsolja. Köszönettel tartozunk az időseknek azért, hogy szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeinknek, unokáinknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk és nyomdokaikba léphessünk. Kedves mindnyájuknak köszönjük a példamutatást, emberi értéket, az életbölcsességet, tapasztalataikat, melyeket átadtak nekünk. Köszönjük féltésüket, törődésüket, gondoskodásukat, s a sok fáradozást. Kívánom önöknek – mondta végezetül Németh József -, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket, ajándékozzák meg önöket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel.
 

Az ünnepségen, melyen mintegy 90-en jelentek meg a helyi szépkorúak, felléptek a helyi óvodások, valamint Tóth Tünde énekesnő slágereket, nótákat adott elő, a műsort pedig a Kerimbózsa Néptánccsoport előadása zárta. A vacsora után éjszakába nyúlóan harmonikaszó, és nóta hangja zengte be a művelődési ház nagytermét.

 

Az eseményhez kapcsolódóan a falu legidősebb lakóját, a 95 éves Pál Károlynét, valamint az idén 90 esztendős Porkoláb Józsefnét és Daru Józsefnét Németh József és a képviselő-testület tagjai otthonukban köszöntötték fel virággal és ajándékcsomaggal.

Mindazoknak a szépkorúaknak pedig, akik a műsoron nem tudtak részt venni, a hét folyamán házhoz viszik az ajándékcsomagokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában