Vadpörköltből kerítés? - Zalaegerszeg az összefogás városa

2023.10.12. 15:00

Átadták a vadpörköltfesztivál bevételét a kedvezményezett intézményeknek

Az idei Vadpörkölt- és Borfesztivál jótékonysági vadfőzéséből befolyt adomány átadására tegnap délelőtt került sor a zalaegerszegi polgármesteri hivatalban. Ismeretes, Zalaegerszeg minden közösségi rendezvényéhez kapcsolódik valamilyen jótékony cél, amelyre adományokat gyűjtenek. Idén a vadpörköltfesztivál főzési bevételét a zalaegerszegi idősotthonok számára ajánlották fel a résztvevők.

Arany Horváth Zsuzsa

Vigh László, Marx Gyuláné, Pálfiné Vass Györgyi, Radics Andrea, Balaicz Zoltán, Böröczné Bokronyi Edina, mögöttük Horváth Gábor, Tompa Gábor, Dippold Márton, Hutnik Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, ezúttal 91 főzőcsapatban közel 600-an főztek, 4336 jegy fogyott el, így 2 168 000 forint gyűlt össze, amelyet 2,3 millióra egészített ki az önkormányzat. A polgármester hangsúlyozta, a résztvevők és a kedvezményezettek is átérzik, Zalaegerszeg az összefogás városa, s minden intézmény, szervezet számíthat a közösségre. A demográfiai helyzet és a idősotthonok várólistái pedig jelzik, a szociális terület fokozott figyelmet igényel. Vigh László országgyűlési képviselő köszönetet mondott az időseket, elesetteket gondozóknak, hozzátéve, pályázati lehetőségekkel is igyekeznek a segítségükre sietni. Tompa Gábor, a fesztivál igazgatója a támogató önkormányzati háttér jelentőségét emelte ki, mondván, így lehet a népszerű rendezvény színvonalát szavatolni.

A kedvezményezettek nevében Radics Andrea, a Gondozási Központ vezetője köszönte meg a közösségi gesztust, jelezve, hogy a zalaegerszegi központ, a gondozóház és az idősek otthona önálló mosodával rendelkezik, az összegből ipari szárítógépek beszerzését tervezik. Az egyházi fenntartású Gondviselés Háza vezetője, dr. Marx Gyuláné pedig arról tájékoztatott, hogy a volt Pais-iskolában működő intézmény kerítését szeretnék felújítani, hogy az udvart biztonsággal használhassák a lakóik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában