Deák Ferenc-emléknap

2023.10.30. 15:00

A "haza bölcsére" emlékeztek Zsitkócon

Deák Ferenc tiszteletére szervezett szombaton kulturális napot a muravidéki Zsitkócon a Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, a Zsitkóci Gyöngyvirág Művelődési Egyesület, valamint a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet.

Korosa Titanilla

Balról Horváth Zoltánné, Vigh Lászlóné, Vigh László, Horváth Gyöngyi, Zalaigrice polgármestere, Simona Vida, a MNMI munkatársa és Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere

Fotó: ZH

A rendezvényen, a zsitkóci faluotthonban Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket, kiemelte, hogy Zsitkóc lakossága büszke arra, hogy a "haza bölcsének" elődei e gyönyörű településről származnak. Így évente nagyszabású, színvonalas napot rendeznek Deák Ferenc és a Deák-család emlékére. Deák Ferenc, mint mondta, a 19. század egyik legnagyobb magyar gondolkodója volt, nem véletlenül kapta az igazságügy-miniszter tisztséget és a „haza bölcse” megnevezést.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában