Deák Ferenc ma is irányt mutat, példát ad

2023.10.20. 10:30

A haza bölcsére emlékeztek Keszthelyen

Deák Ferencre emlékezett születésének 220. évfordulóján a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) keszthelyi csoportja.

Péter B. Árpád

A megemlékezés résztvevői a Deák-domborműnél, a kép jobb szélén dr. Cséby Géza, jobbról a harmadik Vozár Péterné, mellette pedig Vetőné Zeke Erzsébet és Bajzikné Panni

Forrás: NABE

A haza bölcsének nevét viselő utcában található domborművet – amely Farkas Ferenc munkája – két évtizede a NABE állíttatta a tanulmányait Keszthelyen kezdő, később Zala vármegyét szolgáló államférfi, képviselő tiszteletére, akiről dr. Cséby Géza irodalomtörténész beszédében azt mondta: nemcsak kiváló politikus volt, hanem rendkívül emberbarát is, és olyan tettek fűződnek a nevéhez, amelyekkel meghatározta a magyar történelmet.

Vetőné Zeke Erzsébet, a Nők a Balatonért Egyesület keszthelyi csoportjának elnöke kiemelte: szervezetük számos, a városhoz, vagy a Balatonhoz kötődő nőnek állított mementót az elmúlt évtizedekben. Deák Ferenc az egyetlen férfi, akinek emléke előtt hasonló módon tisztelegnek, mert életműve példa nemcsak Zala, hanem egész Magyarország számára.

A megemlékezésen Bajzikné Panni mondott verset, majd a résztvevők – köztük Vozár Péterné alpolgármester – megkoszorúzták a Deák-mementót, jelezve: a haza bölcse ma is irányt mutat s példát ad minden magyarnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában