Nemzetközi siker, remek eredménnyel

2023.09.20. 09:30

Kiváló keszthelyi teljesítmény a Szakmák Európa-bajnokságán

Remekeltek a keszthelyi Asbóth-technikum versenyzői az EuroSkills-en, vagyis a Szakmák Európa-bajnokságán. Darabos Lili bronzérmes lett, Szabó Bence pedig a negyedik helyen végzett, s kiválósági érmet kapott.

Péter B. Árpád

A magyar válogatott versenyzői 22 szakmában indultak az EuroSkills-en, és végül tíz érmet szereztek

Fotó: WorldSkills Hungary

A rangos nemzetközi versenyt ezúttal a lengyelországi Gdanskban rendezték, ahol Magyarország 22 szakmában képviseltette magát. Az Európa-bajnokságon egyébként összesen 43 számban mérték össze erejüket a kontinens legkiválóbb fiataljai.

– A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Technikuma két versenyszámban is érintett volt, ami már önmagában is különleges, és e tekintetben iskolánk kiemelkedik a sok száz hazai szakképző intézmény közül – bocsátotta előre Csótár András igazgató. – Több év kitartó munkája van a versenyzők eredménye mögött, az iskola, a szponzorok, a szakértők és kiemelten a fiatalok hatalmas energiát fektettek a felkészülésbe.

Darabos Lili szépségápoló harmadik helyen végzett
Fotó: WorldSkills Hungary

Darabos Lili szépségápoló harmadik lett, Szabó Bence villanyszerelő pedig a negyedik helyezést szerezte meg, s emellé kiválósági érmet kapott, mert kiemelkedő teljesítményt nyújtott: nem egészen 0,3 százalék volt a különbség közte és a bronzérmes versenyző között.

– Az Asbóth-iskola közössége végtelenül büszke arra, hogy versenyzőink megmutatták, nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában a legfelkészültebbek között vannak. A záróünnepségen – amely hasonló a sportági Európa-bajnokságokéhoz – felemelő érzés volt magyarnak lenni. Boldogok vagyunk, hogy az Asbóth-iskolának, Keszthelynek és Magyarországnak is dicsőséget szerezhettünk – fogalmazott Csótár András.

Szabó Bence villanyszerelő a negyedik helyezést szerezte meg, s kiválósági érmet kapott
Fotó: WorldSkills Hungary

A három napos nemzetközi megmérettetés komoly felkészülést igényelt, hiszen fizikailag és mentálisan kemény megpróbáltatás várt a fiatalokra. Olyan projekteket kellett megoldaniuk, amelyek a szakmák legmagasabb szintű feladatainak felelnek meg, tette hozzá az igazgató.

A magyar csapat a második helyezést érte el az összesített pontversenyben: az 5 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzérem mellé hét kiválósági érmet is szereztek a fiatalok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában