Rendezvény

2023.09.01. 14:30

Ismét lesz Mária Kongresszus Zalaegerszegen

Hetvenöt éve, 1948. szeptember elején Zalai Mária-kongresszust rendeztek Zalaegerszegen, az évfordulón, szeptember 8-án, 9-én újra megrendezik.

Arany Horváth Zsuzsa

Kéry Henriett, Balaicz Zoltán, Maróti Adrián (a Zalaegerszeg táblával) és Vigh László a Mária Magdolna-plébániatemplom előtt, a szeptember 8-án, 9-én rendezendő Zalai Mária Kongresszus egyik helyszínén

Fotó: Pezzetta Umberto

A város templomaiban zajló programok mellett a szombaton fél tízkor a Széchenyi téren szabadtéri istentisztelet lesz, melyet dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök celebrál. Vigh László országgyűlési képviselő a szervezők (Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület) nevében is jelezte e hét elején, szeretnék, ha erre az egész vármegye megmozdulna, ha lehet, minden település képviseltetné magát helységnévtáblával, delegációval, sőt, Zalán túlról is várják a vendégeket. Az a cél, hogy közösen emlékezzenek az emberek a 75 évvel ezelőtti eseményekre. A rendezvény szeptember 8-án, pénteken 18 órakor ünnepi szentmisével indul, amit dr. Udvardy György veszprémi érsek celebrál a Jézus Szíve ferences templomban. Ezt fáklyás körmenet követi a ferences és a kertvárosi templom között. Szombaton 19 órától dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutat be szentmisét a Mária Magdolna-templomban. Este nyolckor kezdődik a Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Mária evangéliuma című rockopera oratórikus előadása a Mária Magdolna-templomban. A részvétel minden programra ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában