Isteni gondviselés, anyagi támogatás

2023.09.17. 12:30

Hálaadó istentisztelet tartottak Szepetneken

Hálaadó istentisztelet tartott a gyülekezeti terem energiahatékonysági fejlesztésének megünneplésére pénteken Szepetneken a helyi evangélikus egyházközség. Igét Szemerei János, a dunántúli egyházkerület püspöke hirdetett.

Gyuricza Ferenc

A Királyi Pál Kulturális Egyesület német nemzetiségi kórusa is szerepelt a rendezvényen Fotó: Gyuricza Ferenc

Ennek során nemcsak arról beszélt, hogy a felújítás során az épület nyílászáróit cseréltek ki, ami az energiaválság miatt komoly segítséget jelent a helyi gyülekezetnek, de azt kiemelte, hogy mindezt figyelmesség és szeretet, valamint széles körű összefogás kísérte a háttérben. A gyülekezeti terem energiahatékonysági fejlesztése mellett a templomkert kerítése is megújult, összesen 47 méternyi kerítést építettek ki a közelmúltban.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az identitás fontosságát hangsúlyozta Fotó: Gyuricza Ferenc 

  - Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők – idézte a Zsoltárok könyvének vonatkozó fejezetét a püspök, utalva az isteni gondviselésre. Az ünnepségen a térség országgyűlési képviselője, Cseresnyés Péter is beszédet mondott. Utalt arra, hogy a szepetneki evangélikus gyülekezet szoros kapcsolatban áll a helyi német nemzetiségi közösséggel – ennek okán szólt a hagyományokhoz való ragaszkodás, az identitás megőrzésének fontosságáról –, de megemlítette azt is, hogy a kormányzat az elmúlt években mintegy 15 millió forintnyi támogatást nyújtott a kulturális örökség megőrzését célzó törekvéseikhez. 

Szemerei János, a dunántúli egyházkerület püspöke a szepetneki evangélikus templomban Fotó: Gyuricza Ferenc 

A hálaadó istentiszteleten a helyi Királyi Pál Kulturális Egyesület német nemzetiségi kórusa, illetve a Királyi Pál Általános Iskola német tagozatos diákjai adtak műsort, míg zárásként a nagykanizsai Gölles Martin karnagy-zeneszerző, a gyülekezet kántora adott zongorakoncertet. 

 A Királyi Pál Általános Iskola német tagozatos diákjai Fotó: Gyuricza Ferenc 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában