Passzold vissza Tesó!

2023.09.24. 13:00

Folytatódik az elektronikai kütyük gyűjtése a nagykanizsai Halis-könyvtárban

Szeptember 24-én ünnepeljük a gorillák világnapját, ennek apropóján a nagykanizsai Halis-könyvtár örömmel tudatta: folytatódik a népszerű Passzold vissza Tesó! című kampány a bibliotékában.

Benedek Bálint

A régi mobiltelefonokat, tableteket, GPS-készülékeket és egyéb más elektronikai kütyüket a kihelyezett gyűjtődobozba dobhatják a könyvtárlátogatók

Forrás: ZH

Továbbra is várják a régi mobiltelefonokat, tableteket, GPS-készülékeket és egyéb más elektronikai kütyüket, amiket a kihelyezett gyűjtődobozukba dobhatnak. Miért jó ez? Mert az elektronikai hulladék nem a kommunális hulladékban végzi, hanem újrahasznosítják, így támogatva a körforgásos gazdaságot és csökkentve az ökológiai lábnyomunkat s az afrikai illegális bányászatot. A legutóbbi két alkalommal közintézményi kategóriában a Halis-könyvtár végzett az első helyen, a kollektíva reméli, jövőre is intézményük lesz a legkörnyezettudatosabb az országban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában