Helyi közélet

2023.09.03. 07:02

Első Piknik Box és családi nap

Negyven sportoló, köztük több osztrák és szlovén vendégversenyző adott szombaton délután ízelítőt a ökölvívás sportág szépségeiből a zalaegerszegi Vizslaparkban rendezett első Piknik Box és családi napon.

Arany Horváth Zsuzsa

A korábbi sportgálákon már bemutatkozott a box, szombaton azonban főszereplővé lépett elő.

A rendezvény szervezésében a zalaegerszegi egyesület vállalt oroszlánrészt. Németh Gábor egyesületi elnök, Zalaegerszeg önkormányzatának képviselője lapunknak elmondta, válogatott versenyzők részvételével összesen húsz mérkőzést láthatott a közönség a Vizslaparkban felállított ringben, A Budapesti Honvéd szakosztályának színeiben Balzsay Károly olimpikon, korábban nagyközépsúlyú világbajnok edző is elhozta Zalaegerszegre tanítványait. (Az élsportoló édesapja hazai amatőr ökölvívók korábbi szövetségi kapitánya volt.) Németh Gábor jelezte, remélik, növekszik a sportág iránt érdeklődők száma Zalaegerszegen, jelenleg 7 versenyzője van a 2016-ban alakult egyesületnek, 13 éves kortól kezdve edzenek náluk, évente 10-12 versenyen szerepelnek, s akár 9 éveseket is tudnak fogadni, nyitva áll az ajtó a középiskolások, sőt a felnőttek számára is.

 

A box piknik kísérőrendezvényeként katonai toborzó bemutató, rendőrautó bemutató, ugrálóvár és szabadtéri filmvetítés várta a Vizslaparkba szombaton kilátogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában