Adományokat is gyűjtenek

2023.09.28. 12:54

Állatvédelmi témahetet tartanak a megyei könyvtárban

Állatvédelmi témahetet rendeznek a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban és intézményegységeiben október 2-a és 15-e között. Az eseménysorozat keretében a könyvtárosok ismeretterjesztő előadásokat és több foglalkozást szerveznek.

Szakál Eszter

Az állatmenhelyen élő ebeknek is gyűjtenek Forrás: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

Forrás: Bogáncs Állatvédő Egyesület Facebook-oldala

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban több, alsó tagozatosoknak szóló foglalkozást tartanak, melyekre az iskoláknak előzetesen regisztrálni kell. Hol élnek az állatok? címmel október 5-én és 12-én délután fél kettőkor a gyerekek az erdő életközösségével és az ottani élőlényekkel ismerkedhetnek. Október 11-én, szerdán 14 órakor a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány interaktív ismeretterjesztő előadására kerül sor, amit bagolybemutató színesít. Erre az eseményre szintén regisztrálniuk kell az osztályoknak és a pedagógusoknak. Bejelentkezés nélkül érkezhetnek viszont az érdeklődők arra a rendezvényre, melynek a Zalai Kutyasuli terápiás kutyái, valamint felvezetőik: dr. Nagy Erzsébet és Tolnai Tímea lesznek a főszereplői. 

A Deák téri épület előtt már évek óta van rovarhotel Forrás: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

A gyerekeket két korcsoportban várják, a 4 év alattiakkal október 7-én, szombaton 10 órától, a 4 évesnél idősebbekkel 11 órától foglalkoznak. A Deák téri épületben kézműves foglalkozást is tartanak, a Tappancs Barkácsműhely október 8-án, vasárnap 9.30-tól 14 óráig lesz nyitva. A kínálatot még egy előadás gazdagítja, október 10-én, kedden 10 órakor a rovarhotel kerül a fókuszba. A landorhegyi városrészben, a József Attila Városi Tagkönyvtárban október 2-án, hétfőn 16 órától Cinke büfébe várják a gyerekeket, akiknek kézműves-foglalkozással kedveskednek. A könyvtárosok a programok mellett a Bogáncs Állatvédő Egyesület állatmenhelyének és a Bársonytalp a Cicákért Zala Egyesületnek is gyűjtenek adományokat. A jótékony segítőktől száraz és nedves macska- és kutyaeledelt, macskaalmot, törölközőket és takarókat kérnek. Fogadnak még gyógyszereket, macska kaparófát és búvóhelyet.

A felajánlásra szánt holmikat a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, a József Attila Városi Tagkönyvtárban és az Apáczai Csere János Tagkönyvtárban október 15-ig lehet leadni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában