Helyi közélet

2023.09.07. 13:30

A parkoló kialakítása hosszabb folyamat

Sajnálattal értesültem arról, hogy Radics Bálint képviselő sajtótájékoztató keretében adott hangot valótlan állításainak a MAORT telepen létesítendő parkolókkal kapcsolatosan – mondta csütörtökön dr. Fodor Csaba, aki az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) nevében reagált.

Pásztor András

Dr. Fodor Csaba: Nem az ÉVE frakción múlik a parkoló bővítése

Fotó: Pásztor András

Mint azt az ÉVE frakcióvezetője elmondta: Radics képviselő hiába próbálja az ÉVE frakcióra tolni a felelősséget, hiszen maga Balogh László polgármester ez év július 4-én kelt levélben ismertette azokat a körülményeket, melyek miatt nem időszerű a parkoló bővítése.

– Balogh László polgármester is leírta, hogy a szóban forgó területen a parkoló bővítését először meg kellene terveztetni, majd engedélyeztetni azt, hiszen az építés nem csak a felület leburkolásából áll, hanem ahhoz kapcsolódóan meg kell oldani a csapadékvíz elvezetését, biztosítani kell a megfelelő közvilágítást, gondoskodni kell a gyalogos megközelítésről, és az előírásoknak megfelelő forgalomszabályozásról – sorolta dr. Fodor Csaba, aki hozzátette: valószínűleg a rendezési terv módosítására is szükség lenne, ami szintén hosszadalmas folyamat.

– A Fidesz elmúlt 13 évében el lehetett volna készíteni a terveket, be lehetett volna szerezni az engedélyeket, és csak ezek birtokában lehetett volna kiírni a közbeszerzési eljárást a megvalósításra – vélekedett az ÉVE frakcióvezetője, aki szerint Radics Bálint képviselő és a Fidesz frakció megint öngólt rúgott, hiszen az ő tehetetlenségük miatt nem tud megvalósulni a parkolóbővítés a MAORT-telepen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában