Gazdag tartalom jellemzi

2023.08.09. 16:29

Újra lesz egyházmegyei kalendárium

Több év kihagyás után újra kalendáriumot jelentet meg a Szombathelyi Egyházmegye - közölték Facebook-oldalukon.

Szakál Eszter

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye Facebook-oldala

A szerkesztés folyamata már lezárult, jelenleg a tördelési munkákat végzik. A kiadványt riportokkal, lelkiségi témákkal, néprajzi ismeretekkel, gyermekeknek szánt mesékkel és rajzokkal gazdagították. Az egyházmegye papjai közül többeket arra kértek, hogy valljanak újmisés jelmondatukról. A Zala vármegyében szolgálók közül gondolatait mások mellett Pete Polgár Máté rédicsi, Lendvai Zoltán lenti, Bognár István gutorföldi és Nagy Tamás novai plébános osztotta meg. A közölt riportokban szó esett Haller László atya tábori lelkészi szolgálatáról, felidézték Boldog Salkaházi Sára testvér emlékét. Vázolták Pornóapáti és a környező települések Trianont követő helyzetét, összegezték Anton Maulbertsch munkásságát. Témaként szerepel a kalendáriumban a szombathelyi székesegyház 20 évvel ezelőtti restaurálása, illetve a zalaegerszegi Kertvárosi templom építése.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye Facebook-oldala

Az egyházmegye értékei közül is bemutatnak néhányat többek között Takács László nádasdi plébános segítségével. Stift Zoltán Angelico áldozópap, grafikus és Berzi Emese rajzai díszítik a kiadványt, melybe hittanos gyermekek templomaikról szóló történetei is bekerültek. Az egyházmegye ízeit Vas megyei és zalai hívek receptjei hozzák közelebb. A kiadvány a templomokban, a plébániákon és a Martinus Kiadóban 2023 őszétől lesz kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában