A víziközmű-szolgáltatás zavartalan megvalósítása érdekében

2023.08.03. 09:30

Ötszáz millió forintos kompenzációt kapott a Délzalai Vízmű ZRt.

A Délzalai Víz- és Csatornamű ZRt. a szolgáltatási területéhez tartozó víziközmű-szolgáltatás zavartalan megvalósítása érdekében az Energiaügyi Minisztérium által folyósított 504.777.570 forint támogatásban részesült a közelmúltban.

Pásztor András

V. Németh Zsolt víziközmű ágazatért felelős államtitkár (balról) és Kendli Richárd vezérigazgató

Fotó: ZH-Archívum

A keretösszegből közel 496 millió forintot a megnövekedett villamosenergia költségek, mintegy 9 millió forintot pedig a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével járó személyi jellegű többlet ráfordítások kompenzálására fordíthat a társaság.

Mint azt Kendli Richárd, a társaság elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: köszönetet mond az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkárának a támogatás elnyerése és folyósítása érdekében tett segítőkész intézkedéseiért, továbbá a térség országgyűlési képviselőjének, Nagykanizsa város vezetésének, a zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának pedig azért, hogy együttműködésükkel hozzájárultak - a jelenlegi vezetés által -  benyújtott támogatási kérelem eredményes elbírálásához. Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: a Délzalai Vízmű ZRt. a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a víziközmű-szolgáltatás folyamatos és zavartalan ellátása biztosított legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában