Kivételes tárlat

2023.08.11. 19:30

Megújult a szepetneki helytörténeti gyűjtemény

A Közös Kincsünk Szepetnek horvát, német, roma nemzetiségek helytörténeti gyűjteményébe számos érdekesség bekerült az elmúlt időszakban. A tárlatot Szepetneken a Helyi Értékek napján augusztus 26-án szombaton bárki megtekintheti.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

Sóstainé Márfi Ibolya pedagógus, közművelődési szakember, helytörténész csak ízelítőként sorolt fel néhány változást.

- A "drótnál dolgozó " távirda- és telefonhálózatot építők emléksarka egy tárlóval bővült, s még újabb képek és dokumentumok érkeztek - mesélte. - Vajon kié volt a "postás kerékpár "? Rigyácról kinek a fényképe és munkakönyve van a tárlóban? Ki volt az 1930-as és 1940-es évek postamesternője? A sok konyhai eszköz közül melyik a németek tallérsütője? Hány hurkatöltőt állítottunk ki? A sok kérdésre a kiállításon mindenki választ kaphat. Persze a neves hajdinás hurkát az András-napi programon kóstolhatják meg. A tárlat megújításában nagy segítséget nyújtott Rigla Jánosné Annuska.

Rigla Jánosné sokat segített a kivételes helytörténeti tárlat felfrissítésében
Fotó: ZH

Hozzátette: megnézhetik a romák néhány teknővájó munkaeszközét, s a horvát-magyar, a német szoba, a bölcsődei, óvodai, iskolai képek, a mesterségek közt is kereshetik az újakat. A hajdina tárlatának interaktív bemutatója 14 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában