Kollégium vagy albérlet?

2023.08.01. 19:30

Keresik a hallgatók a bérleményeket

Augusztusban ideje azon elgondolkozni, hogy ha valaki nem kapott vagy kért kollégiumi férőhelyet, hol és milyen áron talál szobát, ahol a szorgalmi időszakban lakhat. Aki elakad a kutatásban, szakemberhez is fordulhat.

Szakál Eszter

Az ideális helyen lévő albérletek gyorsan elkelnek

Fotó: Szakál Eszter

- A kiadó albérleteknél – tapasztalataink szerint - általában a tulajdonosok maguk találják meg a lakókat, de előfordul, hogy egy bérlemény nálunk jelenik meg – mondta Taar Ottó, a Zalaegerszegi Otthon Centrum Iroda franchise partnere. A megállapodásoknál a szakember kéthavi kauciót javasol, s egyre inkább jellemző, hogy közjegyzői záradékkal is kiegészítik a szerződést. Taar Ottóéknál főként olyan ingatlanokat hirdetnek, melyeket tőlük vettek befektetésként, majd kiadnának. 

Munkatársaikat ilyenkor egyetemisták is hívják lakáskeresési igényükkel. A bérleti díjat és a biztosítékot jelentő kauciót a fiatalok nem tartják riasztónak, hiszen ez bevett szokás, így számolnak vele. Ami a tulajdonosokat illeti, Taar Ottó azt tapasztalta, van, aki szívesen befogad diákokat, ám mások tartanak ettől. Aki bizalmat szavaz nekik, válogathat a jelöltek közül. Ami még érdekes, hogy az áraknál a tavalyi évhez képest 10-15 %-os az emelkedés. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy kétszobás, átlagos lakást 110-130 ezer forintért adnak ki, amihez még rezsiköltség is járul. Azok az albérletek, melyek egy campus közelében vannak, ilyenkor könnyebben elkelnek, hiszen megnő irántuk a kereslet. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában