Rendezvény

2023.08.29. 18:00

Ismét Mária-kongresszus a 75. évfordulón

Hetvenöt évvel ezelőtt, 1948. szeptember 7-én és 8-án Zalai Mária-kongresszust rendeztek Zalaegerszegen, amelyre 35 ezer ember érkezett.

Arany Horváth Zsuzsa

Kéry Henriett, Balaicz Zoltán és Vigh László a sajtó képviselőit tájékoztatja a Mária Magdolna-plébániatemplom előtt a szeptember 8-án és 9-én, pénteken és szombaton, az 1948-as Zalai Mária Kongresszus 75. évfordulóján megrendezendő Mária-kongresszusról

Fotó: Pezzetta Umberto

Az évfordulón, 2023. szeptember 8-án, 9-én újra megrendezik a Mária-kongresszust, melyről kedden a Mária Magdolna-templom előtt tartottak sajtótájékoztatót. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, az 1948-ban letartóztatott Mindszenty József hercegprímás előtt is tiszteleg a rendezvény, hiszen 25 évig ebben a városban szolgált, a róla elnevezett Mindszentyneum is csatlakozik a programhoz. Vigh László országgyűlési képviselő jelezte, szeretnék, ha az egész vármegye megmozdulna, ha lehet, minden település képviseltetné magát helységnévtáblával, delegációval, sőt, Zalán túlról is várják a vendégeket a szombaton fél tízkor a Széchenyi téren kezdődő szabadtéri istentiszteletre, melyet dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök celebrál. A szervezést végző zalaegerszegi Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület célja, hogy közösen emlékezzenek az emberek az akkori eseményekre, mondta Kéry Henriett, az olai templom munkatársa. A rendezvény szeptember 8-án, pénteken 18 órakor ünnepi szentmisével indul, amit dr. Udvardy György veszprémi érsek celebrál a Jézus Szíve ferences templomban. Ezt fáklyás körmenet követi a ferences és a kertvárosi templom között. Szombaton 19 órától dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutat be szentmisét a Mária Magdolna-templomban.  Este nyolckor kezdődik a Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Mária evangéliuma című rockopera oratórikus előadása a Mária Magdolna-templomban. A részvétel minden programra ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában