Hekk, Balaton, Satöbbi

2023.08.04. 09:00

Herkli Mátyás Barnabás kiállítása Mindszentkállán

Hekk, Balaton, Satöbbi címmel a zalaegerszegi Herkli Mátyás Barnabás grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás augusztus 5-én, szombaton 18 órakor Mindszentkállán, a Jókai 7 galériában. A tárlatot Juhász Kristóf író, mesemondó és Nemes László festőművész nyitja meg. Közreműködik Krizbai Domokos és Grecsó Zoltán zenés-táncos performansszal. A program a Veszprém-Balaton 2023 EKF része.

Mozsár Eszter

A tárlaton a balatoni életérzést bemutató, némi társadalomkritikába csomagolt ironikus karikatúra-sorozatot láthatunk. Ahogy az online meghívón olvasható: „Herkli Mátyás Barnabás életútja rögös, végletes, ámde vidám és kalandokkal teli. Sokáig Sopronban építőművészetet tanult. Pár, építészirodákban eltöltött év után rájött, hogy ez az élet nem az ő miliője, a szakmát majdnem tökéletesen otthagyva gondolt egyet és elment animáció filmezést, illetve illusztrációt tanulni. A szakmai váltás óta saját rövidfilmeket, képregényeket, ezenkívül külföldi utazásai során átélt élményeiről rövid, humoros sztorikkal és rajzokkal illusztrált útinaplókat készít.”

A fiatal grafikus munkáival 2022-ben a zalaegerszegi MimikArt galériában találkozhatott a közönség. Ahogy arról beszámoltunk, Nemes László nyitotta meg azt a Mester és tanítványai című tárlatot, ahol a zalaegerszegi festőművész hét tanítványa - Bandur László, Haussmann Hanna, Rövid Zoltán, Szentgróti Dávid, László Edina, Herkli Mátyás Barnabás és Schlemmer Laura - mutatkozott be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában