Idén is lesz István, a király Kupa

2023.08.13. 10:00

Folyamatosan fejlődik a Nyugat-Balaton népszerű vitorlásversenye

Az elmúlt évek tapasztalatai és az előzetes visszajelzések alapján minden eddiginél több nevezőre számítanak a szervezők a Nyugat-Balaton egyik legjelentősebb vitorlásversenyén, az István, a király Kupán.

Péter B. Árpád

A beharangozó sajtónap résztvevői természetesen vízre is szálltak

Fotó: Balogh-Kovács Beatrix

Gárdos Péter, a szervező Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke úgy fogalmazott, idén reményeik szerint átlépik az álomhatárt augusztus 20-án, és több mint száz hajó indul majd harcba a Mészáros Pál borászat nagydíjáért.

– Rendezvényünk sokáig belterjes volt, amelyre csak a környékből érkeztek nevezések, ezen azonban a sikerült változtatnunk az utóbbi években – folytatta a klubelnök. – A verseny egyre növekvő népszerűségét mutatja, hogy tavalyelőtt rekordszámú jelentkezéssel zártunk, és reméljük, ez a tendencia folytatódik.

A sajtónapon mesés vitorlás és gasztroélmények várták a résztvevőket
Fotó: Balogh-Kovács Beatrix

Nevezni augusztus 19-én szombaton és a viadal délelőttjén lehet, a nagydíj 13 órakor rajtol majd a Keszthelyi-öbölben. Gárdos Péter szerint „az elmúlt évtizedekben a Balaton nyugati medencéjében háttérbe szorult a vitorlássport, s ezen szeretne változtatni a KTC”.

– Ennek érdekében nemcsak a verseny népszerűsítésére, hanem annak közösségépítő erejére is nagy hangsúlyt fektetünk, s ebben segítséget nyújtanak támogatóink, akik között már nem csupán helyi cégek, hanem országos vállalatok is megtalálhatók – emelte ki a klubelnök.

Az idei parti program színesebb lesz a tavalyinál, fellép majd a BB Jazzy Duó, Farkas Tibor, lesz konga és hastánc show, az estét pedig DJ Cary zárja. A szervezők készülnek ínyencségeket kínáló gasztro udvarral, lesz italterasz, sőt, hajnalig tartó táncos mulatság is. Gárdos Péter bízik abban, hogy az István, a király Kupa néhány éven belül az egyik legnagyobb hazai vitorláseseménnyé és egész napos turisztikai- és gasztrolátványossággá válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában