Modern és igényes környezetben lakhatnak

2023.08.01. 18:30

Bőven jut hely a hallgatóknak a Pannon Egyetem ZEK kollégiumában

Felkészültek a zalaegerszegi kollégiumok az egyetemisták fogadására, miközben van olyan fiatal, aki az albérletet választja.

Mozsár Eszter

A nemrégi felújított konyhák egyfajta közösségi terek is lehetnek a kollégisták számára. Felvételünkön Nagy Antal, a PE ZEK kollégiumának vezetője mutatja az új bútorokat.

Fotó: Pezzetta Umberto

Szinte minden hallgatójuk számára tudnak szálláslehetőséget biztosítani a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ 220 főt befogadó kollégiumában – tájékoztatott Nagy Antal, a kollégium vezetője. A kétágyas szobákhoz önálló vizesblokk tartozik, a szinteken tanulószobákat alakítottak ki, van mosókonyha, az alagsorban konditerem és „dühöngő” kapott helyet, emellett szabadtéri sportokat űzhetnek a lakók. Az összes szobába vadonatúj paplant és párnát vásároltak, s a közelmúltban az egyik épületszárnyban felújították mind a három szinten a konyhákat.

Idén vadonatúj ágyneműt vásároltak a szobákba.

- Az állami ösztöndíjas nappali tagozatos hallgatóink részére 16.500 forint, míg az önköltséges hallgatók részére 28.150 forint a lakhatási díj – mondta a kollégiumvezető. - A hallgatók a jelentkezést a NEPTUN-rendszeren keresztül adhatják be, a tudnivalókról e-mailben kapnak tájékoztatót. Többségében a Pannon Egyetem hallgatóit fogadjuk, ám a tavalyi évhez hasonlóan előreláthatóan a szabad kapacitás terhére az egészségügyi kar mintegy 50 tanulójának is tudunk helyet biztosítani, a tárgyalások folyamatban vannak. Ezen kívül a teljes tanév során rendelkezésre áll még további 40 férőhely, amit a levelező tagozatos hallgatók, valamint diákcsoportok és további szállóvendégek tudnak igénybe venni akár tanulmányi, akár turisztikai célzattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában