Falunap főzőversennyel

2023.08.27. 09:00

Borkóstolás hét tételben Boncodföldén

Szombaton délután háromkor az egész napos falunap keretében a szervezők minőségi borfogyasztást népszerűsítő borkóstolóval várták az érdekdőlőket.

Arany Horváth Zsuzsa

A "nevenincs csapat", Kovács Szabolcs, Szűcs Róbert (kánikulai öltözetben), középen Vigh László, a képen balra Fehér Károly polgármester

Fotó: Béres Márton

A hét tételes kóstoló Magyarország legjobb borainak válogatását kínálta, így Fehér Károly polgármester vezetésével kaphatott képet a résztvevők lelkes csoportja arról, hogy milyen irányba halad a magyar borkultúra.

A közösségi összetartozás napja keretében a faluház megtelt élettel, nyolc csapat nevezett be a főzőversenyre, melyen az egyik csapatot a nemzetköziség és a barátkozás jegyében a hazánkban dolgozó filippínók alkották. Az önkormányzat a főzőverseny sikerét vásárlási utalvánnyal és a tűzifa biztosításával támogatta, a legjobb étkeket pedig a zsűri választotta ki. 

A boncodföldei falunapon a község lakói találkozhattak, beszélgethettek  Vigh László országgyűlési képviselővel is a vidéken kis falvakban élők örömeiről, terveiről, gondjairól.  Késő délután a gyerekprogramok mellé csatlakozott a zenés-táncos kulturális kínálat, majd a főzőverseny eredményhirdetése után bál zárta a napot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában