Programokkal színesítik a kínálatot

2023.07.30. 14:00

Zalaegerszegen mindhárom önkormányzati fenntartású fürdő üzemel nyáron (fotógaléria)

A zalai vármegyeszékhely lakói és az ide érkező vendégek szerencsés helyzetben vannak, ugyanis idén nyáron az önkormányzat fenntartásában működő AquaCity, a Gébárti Tóstrand és a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda kültéri egysége, a városi strand is megnyitotta kapuit még június közepén.

Mozsár Eszter

Polgár Peti fellépését is többen élvezték a strandmedencéből

Fotó: Pezzetta Umberto

A szezon változékonyságát elsősorban az időjárás és annak kiszámíthatatlansága adja. Ha több napon át süt a nap, a vendégek is szép számmal érkeznek Zalaegerszegre, mondta lapunk érdeklődésére Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezető-igazgatója. Pontos számadatokkal majd szezonzáráskor szolgálnak, annyit már most lehet tudni, hogy például az AquaCityben mintegy 40 százalékos a külföldiek aránya.

Az AquaCity-ben minden évben változatos programokkal készülnek, már nyitáskor elkezdődött és augusztus 19-ig tart a három fordulós strandröplabda-bajnokság, július 15-én retró napot tartottak Betti Love és Náksi közreműködésével és retro társasjátékokkal. Az elmúlt szombaton ugyancsak megtelt a stég melletti medence, ekkor több fellépővel - köztük Sipos F. Tamás, Mutyi Bohóc, Polgár Peti, Dred és Doris - családi napot szerveztek. S nem maradhat el a hagyományos jótékonysági főzés sem, amit augusztus 12-én rendeznek. A közönség nem látja, ám jó tudni, hogy idén 30 millió forintos gépészeti rekonstrukció történt a hullámmedencénél, s ugyancsak több millió forintot költöttek a medencék festésére, szűrőtartályok cseréjére, felújították az víziösvényt, négy csúszda felületét. Tájékoztatásképpen 2020-ban 60.016 fő, 2021-ben 69.612 fő, míg tavaly 78.441 fő kereste fel a komplexumot.

Elsősorban a családoknak szólt a szombati program, ám mellettük nagyon sokan felkeresték az élményfürdőt
Fotó: Pezzetta Umberto

Ugyancsak látogatott a Gébárti Tóstrand is, aminek üzemeltetését ősszel vette át az önkormányzati fenntartású társaság. A közkedvelt tópart környezetét és a strandot 70 millió forintból újíttatta fel a város.

- A Gébárti Tóstrand látogatottsága mondhatni, hogy várakozáson felüli – tájékoztatott Bánhegyi Péter. - Teljesen felújított környezetben, új játszótérrel és sporteszközökkel, megújult büfével, öltözőkkel és vizesblokkokkal, valamint homokos gyermekjátszóval várjuk a kikapcsolódni vágyókat. Ez az év fogalmazzunk úgy, hogy tesztüzem, jövőre valószínűleg több programmal készülünk mindazoknak, akik felkeresik az iszapmentes, homokos strandunkat. Eddig két vasárnap kínáltunk zenés műsort, B. Tóth Lászlóval a Poptarisznya retro slágerei csendültek fel, illetve előtte Halmai Richi gitározott a vízparton. Az IPA is mindig itt rendezi családi napját, valamint kétnapos kajakversenynek is helyet adott a Gébárti Tóstrand, akkor csak őket fogadtuk.

Aki pedig nem akar csak hűsölni és pár métert úszni, az a városi strandot keresheti fel, a pancsoló rész a kisgyerekes családok körében nagyon népszerű.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában