Sportos, fiatalos, közösségépítő

2023.07.17. 14:00

Hatodszor is együtt tekertek Zalabesenyő utcáin

A rekkenő hőség ellenére több tucat bringás gyülekezett vasárnap délelőtt a közösségi ház udvarán és regisztrálta magát családostól a Besenyői Baráti Kör által szervezett Tekerj velünk! biciklis körtúra résztvevőjeként.

Fincza Zsuzsa

A 6. besenyői biciklitúra résztvevői a közösségi ház szabadtéri színpadán

Fotó: Fincza Zsuzsa

- Hat évvel ezelőtt ezzel a rendezvénnyel debütált megújított közösségünk, az akkor kitűzött célunk változatlan: a közösségépítés és az egészséges, sportos életmód népszerűsítése. Túlzás nélkül mondhatom: Koller István ötletgazdának és főszervezőnek köszönhetően sikerült megkedveltetnünk a kerékpározást, s a kánikula ellenére a 6. alkalommal is közel ötvenen választották vasárnap délelőtti programnak a rendezvényünket - újságolta büszkén Semetkéné Szipőcs Erika, a Besenyői Baráti Kör vezetője, hozzátéve, külön öröm, hogy a településre nemrég költözött családok is bekapcsolódtak a programba.

A mezőny segédmotoros polgárőr-felvezetéssel indult a közösségi ház elől
Fotó: Fincza Zsuzsa

Koller István a sportpályára tette át a "főhadiszállását", ezúttal ugyanis továbbfejlesztette a Zalabesenyő utcáin körbe-körbe vezető kerékpártúrát: közlekedési bójákból szlalom-pályát épített, hogy egyúttal a bringások ügyességét is fejlesszék - a résztvevők között ugyanis szép számmal akadtak gyerkőcök, akikre ráfért a gyakorlás. Mint a bringatúra dirigense megjegyezte: az első évben gyerekként "tekerők" ma már komoly biciklis múlttal rendelkező fiatalemberek, leányzók.

Gurulás a Hegyi utcában polgárőr-felvezetéssel
Fotó: Fincza Zsuzsa

- Örömünkre szolgál, hogy a sportos akcióba bekapcsolódott városrészünk Besenyői Ifjúság néven nemrég alakult civil szervezete is, így már minden korosztály - a nyugdíjasoktól a fiatalokon át a gyerekekig - rendre részt vesz a közösségi rendezvényeinken - tette hozzá Simon József, a túrát támogató Besenyő a 2000-es években Alapítvány elnöke.

A fiatalok aktív részvételét emelte ki mondandójában Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője is.

- Zalaegerszeg városrészei között egyedi a besenyőiek kezdeményezése. Bebizonyították, hogy a kerékpározás kiváló közösségépítő rendezvény, vonzza a fiatalokat, s emellett egész családoknak biztosít jó élményt. Ráadásul bevonja a közösségi életbe a városrész új lakóit is, akik a körtúrán megismerhetik lakóhelyük minden utcáját, zegét-zugát - hangsúlyozta Gecse Péter, aki a rendezvény végén Semetkéné Szipőcs Erikával minden résztvevőnek gratulált és elismerő oklevelet adott át.

A bringások minden megtett kör után pecsétet kaptak Semetkéné Szipőcs Erikától és Kerkai Andrásnétól a részvétei kártyájukra
Fotó: Fincza Zsuzsa

A biciklitúra útvonalát, mint minden alkalommal, ezúttal is a nemrég Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetésben részesített Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület tagjai biztosították. Ezúttal ők is újítottak: a mezőnyt segédmotoros kerékpárral vezették fel és kísérték végig az utcákon. Így a mezőnyt vezető Dancs István, a polgárőrök elnöke pontos információval szolgálhatott: a segédmotor kilométerórájának számlálója a Besenyő utcáin megtett 10 kör után 22,2 plusz kilométert mutatott. Az útkereszteződésekben a kerékpárosok áthaladása idejére a polgárőrök leállították a gépjárműforgalmat.

A rendezvényre zsíroskenyeres piknikkel tették fel a koronát, s megegyeztek: jövőre is együtt tekernek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában