Tábor

2023.07.27. 12:00

Harmincadik alkalommal gyűltek össze a lenti cserkészek

Idén nyáron a településen tartotta immár 30. nyári táborát a lenti 362. számú Szent Mihály cserkész csapat.

Korosa Titanilla

Egyenruhában az ünnepi szentmise alkalmából a lenti cserkészcsapat

Fotó: Korosa Titanilla

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is egy mese adott keretet az események, ez alkalommal a Hupikék törpikék fantörpikus világát választották a cserkészek, melyre felfűzték a tábor egyes programjait. A résztvevők az első napon három őrsöt alakítottak, így, közösen végezték a feladatokat, állították fel „gombaházaikat a Törpligetben” – elmondásuk szerint –, majd a fogadalomtevőknek kellett különféle próbákat kiállniuk. Közben labda-, szituációs- és csapatépítő játékokat játszhattak, majd kreativitásukat kihasználva kisebb csoportokban „szobrokat” építettek. Második napon az ajándékkészítés kapta a főszerepet, következő napon pedig felfedezték a táborhelyül választott települést: megtekintették a csatári templomot, megismerték annak kalandos történetét, a délutánt vetélkedővel töltötték el. Este pedig az őrsök színdarabokon dolgoztak: a némán előadott Piroska és a farkason, a megadott számú mondatokban elmesélt Három kismalacon és a Hamupipőkén, melynek pontosan az ellentétét sikerült megvalósítani.

Szombaton Búcsúszentlászlóig túráztak a résztvevők, a közel 11 kilométeres út végén a helyi templomot is megtekintették, ahol egy orgona előadást hallhattak. 

Vasárnap egyenruhába öltözve képviselték a cserkészcsapatot a csatári templomban a szentmisén, majd délután a barlahidai Turzó Georgina gyapjútermék készítő vezette be a cserkészeket a nemezelés, és a gyapjúkészítés rejtelmeibe. Az esti programban pedig megtörtént az ígéret- és fogadalom tétel.

Hétfőn sportos napot tartottak, nem maradt el a törpejárás, a kötélhúzás, a plank, a gumicsizmahajítás, a husángtartó-verseny, a számháború és a fergeteges métabajnokság sem. Másnap nagy feladat várt a cserkészekre, a jól sikerült, élményekben gazdag több napos program után a táborbontás és a hazaindulás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában