50 gyermek részvételével

2023.07.05. 11:24

Erzsébet tábor Lentiben

Ezen a héten, hétfőtől péntekig 50 gyermek vesz részt a „Napsugár” Család-és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat napközis táborában.

Korosa Titanilla

Dulics Margit kosárfonó tartott kedden foglalkozást a gyerekeknek

Fotó: Korosa Titanilla

Ez év tavaszán pályázott az intézmény az Erzsébet Táborok pályázati felhívásra, mely sikeresnek bizonyult és elnyerte az Erzsébet Alapítvány támogatását. Így két turnusban - július, illetve augusztus első hetében – fogadják a jelentkező gyermekeket.

- Nagyon örülünk, hogy Magyarország legnagyobb táboroztatási programjában vehetünk részt. A tábort mindkét csoport számára ugyanazon megadott témakörök mentén bonyolítjuk le – tájékoztatott Tánczosné Mánfai Csilla intézményvezető – A hétfő egymás megismeréséről szólt, majd ellátogattunk a lenti tűzoltóságra, ahol szakemberek segítségével megismerkedhettünk a tűzoltó szakmával, a tűzoltóautóval, a mentés során használt eszközökkel. A kedd a kézművesség napja volt, Dulics Margit a kosárfonást, Horváth Csaba pedig a fazekasságot ismertette meg a gyerekekkel. Természetesen ki is próbálhatták mindkét mesterséget, s ezenkívül nemezelhettek, szőhettek, fonhatnak, festhettek is. Szerdán kutyaterápiás foglalkozásra kerül sor Vágvölgyiné Ildikó vezetésével, majd a délután folyamán Lenti város történetével, nevezetességeivel ismerkednek a résztvevők Kovács Zoltán, a helyi települési értéktár bizottság elnökének közreműködésével.

Csütörtökön a mentőállomáson tesznek látogatást, ahol a gyerekek a mentőautó és a mentés során használt eszközök megtekintése mellett az újraélesztés technikájával is megismerkedhetnek. Szintén ezen a napon az egészséges életmód, a helyes táplálkozás fontosságáról Bertáné Siroki Gabriella dietetikus interaktív foglalkozást tart. Pénteken kirándulással zárul a tábor, Szécsiszigetre, a Kerka Vízimalomba látogatnak el, ahol megismerkednek a malomipar történetével, majd közös kovászos kenyérsütésen és kóstoláson vesznek részt. Mindezek mellett fitneszpercekkel indítják a napokat, illetve sorversenyeket tartanak Molnárné Bánfi Mónika személyi edzővel. A programok mellett napi négyszeri étkezés is biztosított a gyermekek számára.

-A táborban a kollégákon kívül segítségünkre vannak a Gönczi Ferenc Gimnázium diákjai, akik közösségi szolgálatot teljesítenek. Ez nagy segítség számunkra, a diákok pedig észrevétlenül tanulhatnak az együttműködésről, az empátiáról, a konfliktuskezelésről, a kreatív gondolkodásról- zárta Tánczosné Mánfai Csilla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában