Napközis tábor a Piarista-iskolában

2023.07.10. 15:00

Az iskolában jól teljesítő diákok táboroztak Nagykanizsán

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Szolgálat a kiváló tanulmányi és sporteredményeket elért általános iskolásoknak szervezett napközis tábort a Piarista-iskolában, ahol számos vidám program okozott feltöltődést a fiataloknak.

Benedek Bálint

A táborozók néptánc szekciója bemutatóval szórakoztatta társait

Fotó: Szakony Attila

A kanizsai szervezet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából az előző két évhez hasonlóan az idei évben is 600 ezer forint támogatásban részesült. Mészáros Adrienn intézményvezető elmondta: az intézményük "Segíts, hogy segíthessünk!" Alapítványa további összeget biztosított a gyerekek táborozásához.

- A foglalkozásokra harminc olyan általános iskolás, 3. és 7. osztályos diákot hívtunk, aki kiváló tanulmányi eredményt ért el - folytatta. - A programokat széles palettán kínáltuk. A témakörök között szerepelt az egészség- és környezettudatos viselkedésre való nevelés, de fontosnak tartottuk a művészeti nevelést, a kulturális értékek széles körű megismertetését városszerte. Sőt remélhetőleg a közösségi élményekre is örök emlékként tekintenek vissza. Jártak a kanizsai tűzoltóságon, ahol az épületet és persze a szerkocsikat láthatták. Emellett a Thúry György Múzeumban tárlatvezetést tartottak nekik. Zalaszabarban a kalandpark-látogatást szintén nagyon élvezték.

A tábor zárásaként kreatív foglalkozásokat tartottak, majd a néptáncot tanuló diákjaik külön erre az alkalomra bemutatóval készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában