Idén is gazdag lesz a program

2023.06.21. 11:18

Több mint tucatnyi kiállítóhely várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján Keszthelyen

Idén is városi összefogással rendezik a Múzeumok éjszakája-programsorozatot Keszthelyen, ahol szombaton több mint tucatnyi helyszín várja a látogatókat izgalmas programokkal.

Péter B. Árpád

Éjfélkor fényjáték is várja a kastély látogatóit

Forrás: Helikon Kastélymúzeum

A hagyományoknak megfelelően az egész éjjel nyitva tartó kiállítóhelyek egy jeggyel látogathatók az esztendő leghosszabb napján – adott tájékoztatást a Helikon Kastélymúzeum.

A Balatoni Múzeumban – a tárlatok látogatása mellett – lesz kreatív sarok, előadás, monodráma és harmonikakoncert, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely pedig interaktív foglalkozásokkal, verses-dalos tűzgyújtással és táncházzal várja a vendégeket, egyaránt 17 órától.

A 18 és éjjeli 1 óra között látogatható Szendrey Júlia Emlékszobában 18:28-kor átadják a most felújított ötödik termet, 19 órától pedig az érdeklődőket a szomszédos lovasoktatási központ is csábítja. A zsinagógában 22 és 2 óra között fogadják a látogatókat.

A kastély ezen a délutánon is kínál látványos lovasprogramokat
Forrás: Helikon Kastélymúzeum

A Helikon Kastélymúzeum 17 órakor nyitja meg kapuit. A hat állandó kiállítás mellett egyebek mellett nyitott alkotóműhely, lovasbemutató, illetve 20:30-tól Szulák Andrea és a Stúdio 11 Ensemble koncertje kínál kikapcsolódást, éjfélkor pedig fényjáték kezdődik. Ezen az estén új időszaki kiállítás is nyílik, amely trópusi rovargigászokat mutat be.

A Belvárosi Múzeumokban – vagyis hét kiállítóhelyen – a vendégek például pedálos Moszkvicsokkal ismerkedhetnek, látható lesz a Keszthely nagyjai című tárlat, illetve Fekete István újonnan beszerzett relikviáit is bemutatják. A Nosztalgia Múzeumban az „ős-írógép” mellett a legelső CD-lejátszót és magnetofont is megnézhetik a vendégek.

A Kályhák Házában 20 órakor nyílik Takács-Szencz Lívia Az élet hullámlovasai című kiállítása, s az oda érkezők az este során szakmai bemutatókon is részt vehetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában