A Mészáros Csoport idén is gondolt a nehéz helyzetben lévőkre

2023.06.29. 11:30

Nagycsaládosok és egyszülős családok ingyenesen nyaralhatnak Zalakaroson

Négy év alatt tízezer család nyári üdültetésének költségeit vállalta magára a Mészáros Csoport. Az idei program finanszírozója a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő vállalatcsoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány, a rászorulók pihenésének megszervezésében pedig a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ működött közre.

Gyuricza Ferenc

A korábbi évekhez hasonlóan idén nyáron is támogatja a nehéz helyzetben élő egyszülős családok és nagycsaládosok nyári üdültetését a Mészáros Csoport legnagyobb karitatív szervezete, a Pro Filii Alapítvány. A vendégeket a Hunguest Hotels két szállodája, a zalakarosi Freya, valamint a gyulai Erkel fogadja. Szerda délelőtt a vállalatcsoport tulajdonosa, Mészáros Lőrinc (a kép jobb oldalán, elöl) a programban érintett munkatársaival, valamint a rászorulók pihenésének megszervezésében aktívan részt vevő két szervezet, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ vezetőivel a zalai helyszínre látogatott, ahol a programban részt vevőkkel is találkozott.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Erről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a cégcsoport tulajdonosa, Mészáros Lőrinc, továbbá a Pro Filii Alapítvány főtitkára, Tóth Krisztina, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Gyurkó Katalin és az Egyszülős Központ vezetője, Nagy Anna közreműködésével az egyik helyszínen, a zalakarosi Hunguest Hotel Freyában. A program kapcsán Mészáros Lőrinc elmondta: az ország legnagyobb vállalatcsoportjának tulajdonosaként nemcsak fontosnak tartja, de kötelességének is érzi segíteni a családokon, s miután erre minden lehetőségük adott, ezért három évvel ezelőtt első ízben meg is szervezték a családosok üdültetését, ami azóta rendszeres támogatási formává vált. Ez évben a Hunguest Hotels két olyan szállodájában fogadják a résztvevőket, amelyek családbarátok, és rengeteg programlehetőséget nyújtanak.  

– A zalakarosi Freya Hotel nem ismeretlen számomra, hiszen már 30 éve is jártam itt, s azóta többször is megfordultam a szállodában – nyilatkozta lapunknak Mészáros Lőrinc. – A Freya a családok által nagyon kedvelt hely, hiszen a szállodából egy folyosón át közvetlenül elérhető a fürdő, ahol tudnak pihenni, kikapcsolódni. Elsősorban ezért esett rá a választásunk, ugyanakkor a Balaton közelsége is fontos szempont volt.

Gyurkó Katalin (balról), a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Nagy Anna,  az Egyszülős Központ vezetője, Mészáros Lőrinc tulajdonos, Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára és Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón
Fotó: Gyuricza Ferenc

  

A másik helyszín a gyulai Erkel Hotel, amelynek felújítás utáni szárnyát elsőként vehetik birtokukba a program résztvevői. Erről már Tóth Krisztina beszélt, aki azt is elmondta: évente 2500 és 3000 között van azon családok száma, akik számára ingyenes üdülési lehetőséget nyújtanak. A Mészáros Csoport, illetve a Pro Filii alapítvány nemcsak a szállodai ellátást finanszírozza, hanem félpanziós ellátást is nyújt számukra, ami azt jelenti, hogy a szülők, elsősorban az édesanyák valóban együtt tölthetik a szabadidejüket a családjukkal, hiszen nem kell az étkeztetésről gondoskodniuk. A program szinte a teljes nyári szezont lefedi, az első családok a tanév lezárását követően megérkeztek a szállodákba, az intenzív nyaraltatás pedig július elseje és augusztus 31. között zajlik. A nyaraltatás szervezésében közreműködő két szervezet körülbelül fele-fele arányban javasol családokat a támogatásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában