Fórumot tartottak a Kamarák Házában

2023.06.07. 15:30

Munkaerő, de honnan?

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Trenkwalder Recruitment Kft. szakmai közreműködésével Munkaerő, de honnan? címmel tartott fórumot szerdán Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassa a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet és lehetőségeket.

Mozsár Eszter

Szarvas Péter arról szólt, hogy a kimutatásokból, szűrésekből és adatokból miként profitálhat a humánerőforrás menedzsment. Fotó: Pezzetta Umberto

A programon a téma iránt érdeklődő vállalkozások és cégek HR munkatársai vettek részt. A találkozó egyúttal a HR Club megalakulásának nyitórendezvénye volt, tájékoztatta lapunkat Vörös Anikó kamarai titkár. A kezdeményezés a jó gyakorlatok és tapasztalatok átadása mellett arra irányította rá a figyelmet, hogy miként tudja a humánerőforrás-menedzsment a vállalatok versenyképességét megőrizni a kor kihívásaihoz, különösen a munkaerőhiányhoz alkalmazkodva.

Vergerné Vincze Csilla szolgáltatásüzemeltetési menedzser (Trenkwalder) arról tájékoztatott, hogy minden szegmensben jelen van a munkaerőhiány, ezért egyre több vállalkozás foglalkoztat külföldi munkavállalót.

A résztvevőket Molnár Ágota kamarai elnök köszöntötte, majd Szarvas Péter minőségi toborzási menedzser (Trenkwalder) az adatvezérelt megoldásokról, Páli Nóra pedig a diák-munkaerőpiac keresletéről és kínálatáról szólt. Csizmazia Balázs HR-vezető (Ziehl-Abbeg Kft.), a pódiumbeszélgetés egyik résztvevője elmondta, cégük egy éve 35 mongol kollégát alkalmaz. A munkahelyi teljesítményük kiváló, viszont a kulturális különbségek miatt fontos őket beintegrálni a magyar társadalomba, meg kell őket ismertetni a helyi vállalati és társadalmi szokásokkal. A beszélgetésen arra keresték a választ, hogy milyen előnyökkel járhat a külföldiek foglalkoztatása, megoldást jelent-e minden problémára. Végül Vörös Anikó ismertette a hallgatósággal a kamara HR Clubját és annak jövőbeni terveit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában