Testületi ülés

2023.06.28. 19:00

Lényegében nem változik a lakossági hulladék gyűjtése Lentiben

Több napirendi pont is érintette a hulladékgazdálkodást az önkormányzati képviselő-testület soros ülésén.

Korosa Titanilla

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A tevékenység július 1-től kikerül a helyi önkormányzat által ellátandó közfeladatok köréből. A tájékoztatás szerint az ingatlanhasználókat érintő hulladékkezelési és begyűjtési folyamatok az eddig megszokott formában működnek tovább az új rendszer életbe lépése után is. A hulladék gyűjtése és kihelyezése, továbbá a hulladék elszállításának időpontja és gyakorisága változatlan marad. Az új hulladékgazdálkodási rendszerben a lakossági szolgáltatási díjak változatlanok maradnak, a rezsicsökkentési intézkedéseknek megfelelően. A számlákat a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. állítja majd ki. A fentiek okán felülvizsgálta a testület a környezet védelmének helyi szabályairól és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendeletet. Utóbbi részt hatályon kívül helyezték, illetve módosították a rendelet zajvédelemre vonatkozó rendelkezéseit aszerint, hogy tilos legyen zajjal járó tevékenységet végezni belterületen vasárnap és ünnepnapokon, továbbá a gyógyhely területén – gyógyfürdő és környéke – a vasárnap és ünnepnapokon túl szombatonként is, kivéve az azonnali veszély- vagy balesetelhárítási munkavégzést és a közterületek gondozását. Az elhagyott hulladék felszámolására vonatkozó helyi intézkedések köre nem változott.

Arról is döntöttek a képviselők, hogy a hulladékszállítási díjkedvezmények továbbra is, változatlanul igényelhetők a települési támogatások között.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában