Élővilágvédelem

2023.06.27. 15:30

A fürdőváros jó példái egy környezetvédelmi konferencián

Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc nemrégiben a siófoki Természetvédelmi Konferencia a Balaton Régióban című eseményen Települési jó gyakorlatok a zöldterületek természetvédelmi, élővilágvédelmi fejlesztése során címmel tartott előadást.

Benedek Bálint

Forrás: ZH

A városvezető többek között beszélt a fürdőváros szlogenjének, a Meríts erőt a természet csodáiból! elnevezésű mondat hátteréről, de szólt a helyi természeti értékek védelméről is. Beszédében ezen felül kitért a ciszternák létesítéséről, vagyis esővizek gyűjtéséről, sőt a hasznosításuk lehetőségeiről is. Büszkesége a Termáltó és Ökopart, mint a biológiai sokszínűség tava, ezt is bemutatta több jelenlévő szakembernek. Novák Ferenc az előadásában felvillantotta még a tanösvények szerepét Zalakaros életében, az új rendezvénytérről, illetve egyéb más természetvédelemmel kapcsolatos témákat is érintett

- Örülök annak, hogy a konferencia hallgatóságát megérintették az elmondottak - fogalmazott a polgármester. - A karosi jó példák iránt érdeklődők közül akadtak olyan résztvevők, akik őszre tanulmányutat szerveznek emiatt hozzánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában