Fél évszázad a közösség élén

2023.05.10. 09:00

Vértesaljai Antalné örökös tagként lesz részese a hévízi díszítőművészeti szakkörnek

Nemrégiben átadta a hévízi díszítőművészeti szakkör vezetői tisztét Vértesaljai Antalné Hetyei Gusztávnénak. Ez alkalomból Papp Gábor polgármester fogadta a kilencedik ikszen is túl járó nyugdíjas pedagógust, a város díszpolgárát.

Péter B. Árpád

Papp Gábor és Vértesaljai Antalné felidézte az értékes alkotómunkával telt évtizedeket

Forrás: ZH

A megbeszélésen felidézték: Mária néni 53 éven át vezette a kézműves közösség munkáját, s mostantól örökös tagként lesz részese az alkotó közösségnek. A szakmai irányítást Domján Zsuzsanna népi iparművész vette át tőle.

– Szakkörünk jelenleg is él, alkot, olyan vezetőkkel, akikre nyugodt szívvel bízhatom a munka folytatását – szögezte le Vértesaljai Antalné.

Papp Gábor a találkozón megköszönte a Magyar Örökség Díjjal is kitüntetett pedagógus több mint fél évszázados lelkes és lelkiismeretes tevékenységét, leszögezve: Hévíz közössége hálás e munkáért, a város pedig továbbra is támogatja a szakkört. Reményét fejezte ki, hogy tartalmas, színvonalas kiállításaival az alkotóközösség tovább öregbíti majd a település hírnevét.

Vértesaljai Antalné 1945. július 9-én kapta kézhez diplomáját a budapesti II. ker. Állami Népiskola Tanítónőképző Intézetében, s évtizedeken átívelő munkássága során nemzedékeket nevelt fel, emellett foglalkozott népműveléssel, gyermek-néptánccsoportot vezetett Zalaváron, majd Hévízen, ahol 1968-ban alapító tagja – később pedig vezetője – volt a díszítőművészeti szakkörnek. Mária néni megkapta a Pro Urbe-díjat, 2017-ben pedig Hévíz díszpolgárainak sorába lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában