Péntekig lehet szavazni az újrahasznosított alkotásokra

2023.05.09. 12:30

Szombaton a természet lesz a fő téma a Göcseji Tudásközpontban

Hétvégén sűrű programokkal várja az érdeklődőket a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac. Pénteken az alkotói pályázat versenye és tárlata zárul, szombaton tematikus nap, kertészeti előadás, kiállításmegnyitó, kötetbemutató, valamint lemezbörze várja az érdeklődőket.

Mozsár Eszter

Asztali írószertartók

Forrás: Göcseji Tudásközpont

A Föld napja alkalmából írta ki a Ne dobd ki! Alkoss újat! című pályázatot a tudásközpont, a felhívásra mintegy száz művet küldtek be. A kreatívan újragondolt és hasznosított használati és dísztárgyak értékelését személyesen lehet megtenni pénteken 16 óráig. A legjobbaknak ítélt műalkotások díjkiosztója 17 órakor lesz.

Az újrahasznosítás jegyében készült alkotások
Forrás: Göcseji Tudásközpont

Május 13-án, szombaton reggel 7 és 13 óra között rendezik meg a Helyi Termék Vásári Forgatag következő tematikus napját. A „Nekem a természet – régen és ma” hagyományőrző programot a madarak és fák napja, valamint a rajzolás világnapja ihlette. Kiss Nóra néprajzos-muzeológus arról beszél, hogy miként ábrázolták eleink a madarakat, majd Darázsi Zsolt, a Magyar Madártani Egyesület zalai titkára bemutatja a 2023-as év madarát, a barkóscinegét. A résztvevőket Gacsal Gábor művésztanár hívja élményrajzolásra. A helyi termelői és kézműves vásári forgatagot a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes műsora színesíti, miközben kézműves foglalkozásokra is várják az érdeklődőket. Ugyancsak szombaton, 10 órakor tart előadást Oszkocsil Zoltán a növénytársításról és a magaságyás-készítésről, s délelőtt a Zalaegerszegi Lemezbörze ugyancsak kitárja kapuit. Délután 4 órakor Bischofné Hesinger Katalin „Át a hegyen” című verseskötetének zenés bemutatója, valamint képzőművészeti tárlatának megnyitója lesz. A szerzőt és a kiállítást Dr. Csider Sándor költő, az ELTE Savaria Egyetemi Központ ny. főiskolai docense mutatja be.

Kosarak drótokból
Forrás: Göcseji Tudásközpont
Üveg lampionok
Forrás: Göcseji Tudásközpont

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában