Tiéd a Város a közgyűlés döntéseiről

2023.05.25. 16:00

Rendezni kell a béreket a város cégeinél

Ha elmaradnak az önkormányzati tulajdonú cégeknél a bérfejlesztések, akkor a munkaerő megtartása komoly gondokat fog okozni rövid időn belül.

Arany Gábor

Ennek a meggyőződésének adott hangot Benke Richárd, a Tiéd a Város önkormányzati képviselőcsoport frakcióvezető-helyettese a legutóbbi közgyűlés döntéseiről csütörtökön tartott tájékoztatón. A közgyűlés meghallgatta a városi tulajdonú vállalkozások beszámolóit, ekkor hangzott el, hogy a bérek rendezése nélkül a már meglévő munkaerőhiány súlyosbodni fog. Benke Richárd kitért arra is, hogy szerencsére a vállalkozások rezsiköltségei nem növekedtek a 2022-re prognosztizált drasztikus mértékben, de ezt az évet is a fokozott takarékosság kell, hogy jellemezze. Szólt arról is, hogy interpelláltak a köztéri alkotások kifogásolható állapota, gondozatlansága miatt, és megoldást kértek a helyzet rendezésére.

Góra Balázs frakcióvezető-helyettes a hamarosan elkészülő, nemzetközi versenyelőírásoknak is megfelelő búslakpusztai lőtér kapcsán szólt arról, hogy az üzemeltetés a Zalaegerszegi Élménypark Kft. feladata, a  szakmai részt a város három sportlövész egyesülete biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában